Neon Staxx

Under sommaren 2015 lanserade speltillverkaren NetEnt en riktigt häftig slot – Neon Staxx. Detta är en 80-tals inspirerad slot som lyser och blinkar och i kombination med den knivskarpa grafiken bjuder spelet helt klart på en häftig känsla utöver det vanliga. Det räcker med några få minuter i denna slot för att få nostalgikänslorna att kicka in. Utöver detta består Neon Staxx av en större hjulställning än vad slots vanligtvis brukar innehålla vilket innebär mycket större vinstchanser och summor. Vad spelet dock saknar är en frestande jackpott eller ett bonusspel som mycket väl hade passat in. Men spelet innehåller ändå specialsymboler som kan bana väg för många och stora vinster så det är synd att klaga. 

När du spelar Neon Staxx kommer du att minnas discotiden med neonljus, rökmaskiner och givetvis 80-talets musik som strömmade ur dåtidens högtalare. NetEnt behåller sin förstaplats som den främsta speltillverkaren på marknaden, något som Neon Staxx också visar. Det som gör denna spelautomat så speciell och rolig är framförallt dess tema. Vanligtvis brukar det vara fantasi- eller krigstema i spelautomater men att vidga vyerna till 80-talets härliga tid gör att den sticker ut ur mängden. Det roliga med Neon Staxx är vinstalternativet som heter Super Staxx, dess uppgift är att sammanföra likadana symboler och rätt kombinationer kommer göra att stora vinster rullar in. Läs vidare och dyk in i denna recension för mer information om sloten! 

Vinstlinjer och insatser  

Neon Staxx spelautomat har fem hjul, vilket det vanligtvis brukar finnas i slot, men sedan finns fyra rader som inte är vanligt. Standard brukar nämligen vara tre. Spelmässigt gör det ingen skillnad att det är fyra rader men däremot ger det större utrymme för Super Staxx funktionen att dyka upp. Över dessa hjul strömmar det 40 fasta vinstlinjer du kan spela på från 0,01 till 5 kronor och då spelar du med två rader. Att vinstlinjerna är fasta innebär att du inte kan välja hur många du vill spela med. Eftersom alla 40 insatslinjerna är aktiva i varje snurr som du gör innebär det att du spelar från 2 – 1000 kronor, mycket generösa gränser som gör det möjligt för alla att spela. 

Tema och grafik  

Temat i Neon Staxx är svårt att inte falla för. Här möts du av 80-talets neonfärger i kombination med en skvätt scifi och tillsammans med musik och ljudeffekter bidrar dessa komponenter till en spelautomat som ger härliga vibbar. Färgskalan kan dock kännas lite begränsad men ändå har NetEnt lyckats skapa en bra balans mellan starka neonfärger och mer nedtonade mjuka kulörer. Bakom spelplanen skymtar det ett slags rymdlandskap med härligt blå och rosa kulörer. NetEnt har lyckats skapa Neon Staxx i 3D vilket ser häftigt ut, men tyvärr blir spelplanen något otydlig. Med samma goda kvalitet kan du även spela på mobilen, du får under spelomgången en riktigt färgglad upplevelse med härlig 80-tals musik i högtalarna. 

Bonusfunktioner i Neon Staxx 

Bonusfunktionerna i Neon Staxx är spännande men inte så många. Spelet består av wilds, scatter och free spins-symboler. Wilds fungerar som klassiska ersättningssymboler och betalar ut mest mynt. Få fem wilds på samma linje och du har vunnit maxvinsten på 200 mynt! Scatter-symbolerna aktiverar free spin-bonusen, vilket innebär att om du får 3 scatter-symboler på hjulen får du hela 10 free spins! 4 scatter-symboler ger 15 free spins och 5 ger hela 20 free spins. När du dessutom spelar bonusrundan så är Super Staxx-funktionen extra nödvändig eftersom endast de högst betalande symbolerna är de som fungerar som staplande symboler. Super Staxx-funktionen aktiverar kortare eller längre staplar av symboler på hjulen, med undantag från scatters och alla hjulen kan snurra med staplarna så håll tummarna! 

Positivt med Neon Staxx 

  • En unik slot med häftigt färgglatt tema i retrostil med massa neon och härlig 80-tals musik som kickar igång nostalgikänslan. 
  • Roliga funktioner, speciellt Super Staxx-funktionen som kan ge riktigt höga vinster. 
  • Neon Staxx passar både budgetspelare och storspelare tack vare generösa insatsalternativ. 
  • Stor spelupplevelse även i mobilen. 

Negativt med Neon Staxx 

  • Neon Staxxs är i 3D, vilket känns jobbigt för ögonen efter en längre spelrunda. 
  • Det finns för få bonusfunktioner, något många spelare vill ha mycket av. 
  • Return to player är inte den högsta som skådats, cirka 96 %. 

Sammanfattning  

Neon Staxx är helt klart en spelautomat som sticker ut från mängden, något som speltillverkaren NetEnt brukar vara fenomenala på att leverera. Med 5 hjul och 40 vinstlinjer tillsammans med Super Staxx-funktionen är det lätt att hålla andan. På flera olika sätt kan du med spelets bonusfunktioner kamma hem vinster. De är dock inte lika många som en del kanske är vana vid men vinstchanserna är ändå goda. När denna spelautomat lanserades 2015 blev det snabbt en favorit och även, nu flera år senare, är den lika populär. Det är egentligen inte svårt att förstå med tanke på det häftiga temat, funktionerna och framförallt att denna slot passar både budgetspelare som storspelare! Du måste inte vara 80-tals fan för att gilla denna slot, testa redan idag! 

Featured Casino
100 gratissnurr på Vault of Anubis from Red tiger
18+ Spela ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor gäller