Powerball

Powerball är ett lottospel som kommer från USA och som satsar på att erbjuda enorma jackpottar. Det är ett mycket populärt spel i hela USA och det är inte svårt att förstå varför. Vi snackar om att det finns en garanterad jackpott på 40 miljoner dollar men vinsterna som betalats ut har varit mycket större än så – upp mot 13 miljarder kronor. Ja, du läste rätt – miljarder! För en tid sedan genomfördes några förändringar med spelets layout, just för att det skulle kännas fräscht och nytt. Detta gällde dock främst designen och inte tillvägagångssätt eller regler. Namnet Powerball myntades först 1992 men spelet fanns redan innan dess men kallades då för Lotto America. Det här är verkligen ett spel för den som gillar möjlighet till stora vinster.

[ninja_tables id=”239″] 

Spelet går idag ut på att välja fem olika nummer mellan 1 och 69 plus en Powerball mellan numren 1-26. Chansen att vinna jackpott är 1 på 292 miljoner. Detta låter oerhört svårt men eftersom jackpotten är så pass hög vågar många satsa. Det finns en bra anledning till varför detta spel är ett av de mest penningstinna lotteriet i hela världen och den är att lotten endast kostar två dollar. Den är även lättillgängligt och går att köpa nästan var som helst, till exempel i butiker, mataffärer och bensinmackar. Dragningarna sker från USA två gånger i veckan så om du vill vara med i dragningarna av Powerball måste du ta hänsyn till tidsskillnaden och se till att vara vid datorn vid rätt tidpunkt. 

Så spelar du Powerball 

Du kan köpa en lottokupong väldigt enkelt i USA eftersom nästan alla butiker säljer dem och de kostar inte mer än två dollar styck. Det är enkelt att spela Powerball och det finns inte särskilt många regler. Kort och gott handlar det om att fylla i fem stycken nummer som du väljer mellan 1-69. Vidare väljer du ytterligare ett nummer, en så kallad Powerball, som måste vara mellan 1-26. Detta nummer kan vara samma som det första numret som du har valt. Kan du inte komma fram till en kombination finns funktionen quickpick, vilken leder till att en rad slumpas fram. Det finns ytterligare en funktion som du bör känna till och som kallas för PowerPlay. Denna funktion innebär att du kan kamma hem en större vinst om du betalar ytterligare en dollar. 

Plattformar  

Powerball är ett spel som främst spelas i USA och det är även därifrån som dragningarna sker. Detta sker två gånger i veckan, på onsdagar och lördagar. Om du spelar här i Sverige, via någon av de spelsajter som erbjuder Powerball, gäller det att tänka på tidsskillnaden som existerar mellan länderna. I praktiken innebär det för oss i Sverige att dragningen sker på torsdag och söndag morgon. Så se till att vara uppe med tuppen! 

Så vinner du  

När dragningen sker finns det totalt fyra stycken tombolas, varav två av dessa slumpas fram till användning. Den ena tombolan kommer ge resultatet för de fem vanliga numren, medan den andra kommer ge resultatet för Powerball-numret. Men det är inte helt slut där. Efter detta slumpas nämligen även en multiplikator för PowerPlay fram. Det som är spännande med Powerball är att det inte finns något tak för hur mycket man kan vinna och att det är alltid finns en garanti på att det finns en jackpottvinst på minst 40 miljoner dollar. Har du prickat in rätt nummer har du alltså med andra ord redan blivit miljonär! Det finns även olika nivåer inom vinsterna, vilka kan resultera i en hel del pengar trots att du inte prickar in alla nummer. 

Powerball handlar helt och hållet om tur. Det finns alltså ingen strategi eller sannolikhet som du kan räkna ut och använda dig av. Det är endast ödet som avgör utgången av spelet. Som vinnare har du helt enkelt blivit vald bland 292 miljoner andra lottonummer. Här handlar det inte om en chans på miljonen utan snarare om en chans på nästan 300 miljoner. Visst kan dessa odds kännas låga och många frågar sig säkert om det ens är värt att spela. Med tanke på de otroligt stora summorna som går att vinna anser vi att det absolut är värt det. Människor över hela USA, och även utanför landets gränser, är bevis nog på det. Även om du inte kammar hem miljoner dollar på första försöket finns mindre, mer än acceptabla summor att ta del av. 

Sammanfattning  

Powerball är ett populärt spel som lockar spelare över hela USA till att spela på lotto. Vinsterna är enorma vilket får vem som helst att drömma sig bort till en annan verklighet. Chansen att kamma hem jackpotten är dock tuff och oddset är låga 1 på 292 miljoner. Det går inte att ha någon speciell på strategi när du spelar Powerball eftersom allt går ut på att slumpmässigt ta fram rätt nummer. Det här är spelet för personer som tror på ren och skär tur och som är beredda att, men slumpens hjälp, bli mångmiljonärer. I dollar! 

Featured Casino
100 gratissnurr på Vault of Anubis from Red tiger
18+ Spela ansvarsfullt www.stodlinjen.se Regler & Villkor gäller